0 0
Sárgadinnye lekvár

Sárgadinnye lekvár

Elkészítés

Megoszt

A sárgadinnyét remekül lehet más gyümölcsökkel vagy akár zöldségekkel párosítani pl: sárgabarack, narancs vagy sárgarépa stb. Meg egy kis alkoholt is elvisel attól lesz igazán csuda jó.

Sárgadinnye lekvár recept:

  • 1 kg sárgadinnye
  • 1 kg sárgabarack
  • 350 g +50 g barna cukor
  • 8 g pektin
  • ízlés szerint rum

A dinnyét meghámozzuk, félbe vágjuk, kimagozzuk és kockára vágjuk össze.
A sárgabarackot félbevágjuk, kivesszük a magját esetleg még felezünk rajta.
A dinnyét, a barackot és 350 g barna cukrot némi rum kíséretében feltesszük főni, alacsony lángon ép, hogy csak néha rottyanjon. 1,5 órán át főzzük. Utána hozzáadjuk a 50 g cukorban elkevert pektint és 5 percig nagyobb lángon fejezzük be a főzést.

Torták töltelékébe, vagy a reggeli pirítósra, esetleg egy csinos csatos üvegben ajándéknak is kiváló.

(Visited 419 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Tükörglazúr pókhálós mintázattal
previous
Tejszínes túrótorta sárgadinnyével és tükörglazúrral
Karamellizált fehércsoki-mousse körtével
következő
Karamellizált fehércsoki-mousse körtével (24 db)
  • 419 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tükörglazúr pókhálós mintázattal
previous
Tejszínes túrótorta sárgadinnyével és tükörglazúrral
Karamellizált fehércsoki-mousse körtével
következő
Karamellizált fehércsoki-mousse körtével (24 db)

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás