0 0
Sacher torta tükörglazúrral

Sacher torta tükörglazúrral

Elkészítés

Megoszt

Ugye ismeritek a Sacher tortát? Ki nem ismerné, hiszen nagyon sokak kedvence. Nem krémes, mégis zamatos és omlós! Saját készítésű baracklekvárral az igazi! Sok féle recept kering az interneten, próbáljátok ki, ahogy én készítem!

Sacher felvert:

  • 300 g marcipán
  • 120 g porcukor
  • 200 g tojás sárgája
  • 150 g egész tojás
  • 200 g tojás fehérje
  • 120 g cukor
  • 100 g liszt
  • 100 g vaj
  • 100 g kakaó

A marcipánt diónyi darabokra tördeljük, a konyhagép üstjébe tesszük  a porcukorral együtt és elkezdjük lassan keverni. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd az egész tojásokat és simára keverjük. A tojás fehérjét cukorral habbá verjük, majd lazán hozzákeverjük a marcipános masszához. Belekeverjük a lisztes kakaós keveréket majd az olvasztott vajat. Egy 24 cm átmérőjű 5 cm magas formát sütőpapírba csomagolunk és úgy öntjük bele ezt a csodát. 160 fokon 50-60 percig sütjük. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy készen van akkor egy hurka pálcával ellenőrizzük hogy átsült-e. Kivesszük és lefordítva hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.

Barack lekvár:

  • 300 g sárgabarack (fagyasztott is lehet)
  • 250 g cukor+50 g
  • 3 g pektin

A felezett barackokat és cukrot felrakjuk és lassan 1 órán át főzzük majd hozzáadjuk az 50 g cukrot és a 3 g pektint. Ez után még 5 percig rotyogtatjuk. Nem baj egy kicsit darabos marad. Kiveszünk a lekvárból egy evőkanálnyit amit a piskóta áztatásra fogjuk felhasználni.

Áthúzó ganázs:

  • 300 g tejszín
  • 250 g csokoládé
  • 80 g vaj

A tejszínt felforraljuk és ráöntjük a feldarabolt csokira, simára keverjük majd a vajat is hozzáadjuk. Melegen fogjuk felhasználni a torta elő áthúzására. Sokkal szebb lesz ettől a tükör glazúr majd a tortán.

Csokoládés tükörglazúr:

  • 75 ml víz
  • 150 g cukor
  • 150 g glükóz szirup
  • 100 g sűrített tej
  • 5 db lap zselatin
  • 150 g étcsokoládé
  • igény szerint Fekete gél festék

A vízből, cukorból és glükózból 103 C°-os cukor szirupot főzünk. Fontos a hőfok! Amíg a cukorszirup fő, kimérjük a többi összetevőt. Amikor 103 C°-os, levesszük a tűzhelyről és beletesszük a kimért csokoládét. Óvatos mozdulatokkal simára keverjük. Vigyázzunk, hogy ne kerüljön bele sok levegő! Hozzáadjuk a sűrített tejet, elkeverjük, majd végül a zselatin kerül bele. Botmixerrel nagyon óvatosan, úgy hogy ne kerüljön bele levegő, átkeverjük. Zárható fedeles edényben egy éjszakára hűtőbe helyezzük. (egy hétig tárolhatjuk hűtőben) Igény szerint fekete festéket tehetünk bele, hogy sötétebb legyen a glazúr és ettől szebb a fénye is. Én Fractal fekete gélfestéket használok.

Összeállítás:

A kisült Sacher felvertet kivágjuk a karikából, figyeljünk arra, hogy szépen tegyük meg, hogy szép legyen a torta, hiszen ennél a tortánál nincs krém, amivel javíthatnánk.
Félbe vágjuk és a barack lekvárból kivett egy kanálnyit elkeverjük 1 dl vízzel és a felvert mind a két felét beáztatjuk vele.
A lekvár szépen egyenletesen rákenjük az aljára és rárakjuk a tetejét.

Áthúzzuk a ganázzsal és 2 órára fagyasztóba tesszük.
Végül a csokoládés tükörglazúrral húzzuk át, hogy gyönyörű csillogó felületet kapjunk.

Sacher torta
Sacher torta
(Visited 2 707 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Csokis meggyes alagút
previous
Csokoládés –meggyes alagút (12 db)
Citromos málna szelet
következő
Citromos málna szelet (24 db)
  • 2 707 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Csokis meggyes alagút
previous
Csokoládés –meggyes alagút (12 db)
Citromos málna szelet
következő
Citromos málna szelet (24 db)

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás