0 0
Málnás marshmallow (pillecukor)

Málnás marshmallow (pillecukor)

Elkészítés

Megoszt

Egyedi díszítésekhez, vagy gyerkőcöknek önmagában is fogyasztható édesség. Gondoltad, hogy házilag is elkészíthető?

 

Hozzávalók:

  • 225 g cukor
  • 65 ml víz
  • 1 db tojás fehérje
  • 25 g cukor
  • 100 g málna püré
  • 11 db lapzselatin
  • 50 g porcukor
  • 50 g étkezési keményítő

A zselatinokat beáztatjuk hideg vízbe. 225 g cukrot és a 65 ml vizet felrakjuk, hogy 121 C°-os szirupot főzzünk belőle. Közben elkezdjük lassan habosítani a tojás fehérjét és a 25 g cukrot. Nem kell kemény habot verni belőle, elég a közepes. Amikor elérte a szirup a kívánt hőfokot, levesszük és vékony sugárban a közepes sebességen verődő tojás fehérjéhez csurgatjuk. Ha ezzel sikeresen megvagyunk, akkor beleöntjük a málnapürét, hozzátesszük még a jól kinyomkodott zselatint és nagyobb sebességre kapcsoljuk a habverőt.
Mikor jól felhabosodott és kihűlt, de még kenhető, akkor egy edény alját megszórunk egy kis porcukor és étkezési keményítő keverékével.
Beleöntjük a marshmallow-t elsimítjuk és a tetejét is beszórjuk a porcukros keverékkel. Szoba hőmérsékleten, 20 C° -on hagyjuk, hogy megszilárduljon.( kb. 3-4 óra)
Ez után a kívánt formára és nagyságra szeleteljük és mindegyiket megforgatjuk a porcukros keverékben.

(Visited 46 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Karamellizált fehércsoki-mousse körtével
previous
Karamellizált fehércsoki-mousse körtével (24 db)
Málna mousse torta csokis tükörglazúrral
következő
Málna mousse csokis tükörglazúrral
  • 46 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Karamellizált fehércsoki-mousse körtével
previous
Karamellizált fehércsoki-mousse körtével (24 db)
Málna mousse torta csokis tükörglazúrral
következő
Málna mousse csokis tükörglazúrral

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás