0 0
Macaron mákból, citrom töltelékkel

Macaron mákból, citrom töltelékkel

Elkészítés

Megoszt

Mákimádók ide! Kóstoljátok meg ezt az isteni, citromos krémmel töltött roppanós macaront!

Macaron tészta:

  • 225 g mák
  • 225 g porcukor
  • 30 g kukoricakeményítő
  • 90 g tojás fehérje l.
  • 85 g tojás fehérje ll.
  • 50 g cukor
  • 190 g cukor (szirupnak)
  • víz

Mákot kimérjük egy edénybe, rászitáljuk a porcukrot és a keményítőt. Kézzel jó alaposan elkeverjük az alapanyagokat, mikor úgy találjuk, hogy eléggé egynemű akkor hozzáadjuk a 90 g tojásfehérjét és összegyúrjuk. A 85 g tojás fehérjét és a 50 g cukrot a konyhagép üstjében elkezdjük habbá verni, nem kell teljesen felverni, elég félig.  190 g cukrot felrakjuk főzni annyi vízzel, amennyi ellepi és 118-120 C°-os szirupot főzünk belőle. Majd lassan, vékony sugárban a tojás fehérjéhez öntjük. Nagyobb sebessége kapcsoljuk a robotgébet és addig keverjük még egy kicsit lehűl (2-3 perc).
A hab 1/3-át egy spatulával beleforgatjuk a mákos masszánkhoz, majd ha elkevertük, akkor mehet a többi fehérje is. Szépen simára keverjük, akkor jó, ha a spatuláról szalagosan folyik le a tészta. Szilikon lapra, tetszés szerinti nagyságúra nyomjuk a macaronokat. Kissé felemeljük a szilikon lappal együtt és odacsapjuk az asztalhoz hogy a levegő kijöjjön a macaronból. Kb. 1 óráig szárítjuk, majd 150 C°-on 13 perc alatt kisütjük. Csak akkor szedjük le a szilikon lapról, ha teljesen kihűltek.

Citromos töltelék:

  • 1 db tojás
  • 60 ml citromlé
  • 90 g cukor
  • 250 g fehér csoki
  • 150 g vaj

A tojást, citromlevet és a cukrot vízgőz fölött, állandó keverés mellet besűrítjük.
Levesszük a gőzről, majd először a fehér csokit keverjük bele, végül a vaj következik.
Hűtőben kihűtjük, majd betöltjük a macaronokat.

 

(Visited 4 484 times, 5 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Karamellizált fehér csoki mousse rozmaringos sárgabarackkal és tükörglazúrral
previous
Karamellizált fehér csoki mousse rozmaringos sárgabarackkal és tükörglazúrral
Bazsalikomos citrom tartlet
következő
Bazsalikomos citrom tartlet
  • 4 484 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Karamellizált fehér csoki mousse rozmaringos sárgabarackkal és tükörglazúrral
previous
Karamellizált fehér csoki mousse rozmaringos sárgabarackkal és tükörglazúrral
Bazsalikomos citrom tartlet
következő
Bazsalikomos citrom tartlet

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás