0 0
Levegős fehércsokoládé

Levegős fehércsokoládé

Hozzávalók

Elkészítés

Megoszt

Szeretitek a buborékos csokit? E recept alapján elkészíthetitek, akár a desszert díszítésére, akár a gyerkőcök örömére.

Elkészítés:

Vízgőz felett felolvasztjuk a fehércsokoládét és a kakaóvajat. Amikor 45-50 fokos, levesszük a gőzről és hozzáadjuk szója lecitint és a festéket. Botmixerrel homogén masszát képezünk.
Felfelé szélesedő edénybe, tálba öntjük az olvadt keveréket. Következő lépésént a tál aljára vezetjük a levegőpumpa csövét. Beindítjuk a pumpát ami szépen teszi a dolgát. Levegőt pumpál a csokoládénkba, amiben buborékok alakulnak ki. Ez a folyamat 20-30 percig tart. Amikor már nem emelkedik feljebb a massza, akkor kikapcsoljuk a pumpát, kihúzzuk a csövet és a csokit óvatosan fagyasztóba vagy hűtőbe helyezzük. Hűtőben kb. 4-5 órát kell állnia, fagyasztóban 2-3 órát.
A kihült levegős csokoládét késsel a felhasználás céljának megfelelő méretűre vágjuk.
Tárolás: Zárható dobozban egy hétig eláll.

Az elkészítés során használt levegőpumpáról leírás a blogban lesz!

(Visited 387 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
karamell lap
previous
Karamell lap
következő
Szeder coulisse
  • 387 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Hozzávalók

300 g fehér csoki
200 g kakaóvaj
5-7 g szója lecitin por
fehér, de lehet színes is ételfesték

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

karamell lap
previous
Karamell lap
következő
Szeder coulisse

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás