0 0
Kókusz-mogyoró torta recept

Kókusz-mogyoró torta recept

Hozzávalók

  • Mogyoró-Nutella lap

  • Mogyoró daquise

  • Kókusz krém

  • Tükörglazúr

  • Csokoládés tükörglazúr

Elkészítés

Megoszt

Már őszi ízeket idéz, ez a kókuszos-mogyorós gazdag ízvilágú torta.  Nem bonyolult elkészíteni, otthon is lehet bátran próbálkozni vele.

kókusz mogyoró torta
kókusz mogyoró torta
(Visited 1 773 times, 2 visits today)
Step 1
Mark as Complete

Mogyoró-nutella alap

A tojást a cukorral felhabosítjuk, majd mehet bele a mogyoró és a nutella. Amikor egyneművé vált, akkor kerül bele a liszt végül az olvasztott vaj. Ezt a masszát 18 cm átmérőjű, 2cm magas karikába tesszük és 165 C°-on kb. 10-12 perc alatt kisütjük. Amikor kész, kivágjuk a karikából és kihűtjük.

Step 2
Mark as Complete

Mogyoró daquise

A tojás fehérjét és a cukrot habbá keverjük, majd hozzáadjuk a mogyorós lisztet, amit előzőleg összekevertünk. Óvatosan keverjük bele, hogy ne törjön össze a hab majd egy 14 cm átmérőjű karikába 160 C°-on 10-12 perc alatt kisütjük. Ha kész akkor kivágjuk és hagyjuk kihűlni.

Step 3
Mark as Complete

Kókusz krém

A kihűlt mogyorós-nutella alapot megkenjük étolajjal lazított Nutellával (amennyi nutella feleannyi olaj). Erre kerül az elfelezett mogyorós daquist aminek a másik felét is lekenjük a maradék Nutellával.
A töltésig tegyük fagyasztóba, hogy a Nutella megdermedjen picit.
Zselatint hidegvízbe leáztatjuk, a kókuszt leforrázzuk cukorsziruppal (fele cukor fele víz).
Cukrászkrémet simára keverjük, hozzáadjuk az áztatott kókuszt majd a félig felvert tejszínt. Szép simára keverjük, majd beletesszük zselatint is.

Step 4
Mark as Complete

Összeállítás

A szilikon formába öntjük a krémet, majd ráhelyezzük a mogyorós daquist. Egy réteg krémmel rétegezzük, majd végül az összeragasztott lap kombinációval zárjuk le a tortát. Mehet egy éjszakára a fagyasztóba.

Step 5
Mark as Complete

Tükörglazúr

A vízből, cukorból és glükózból 103 C° -os cukorszirupot főzünk. Fontos a hőfok! Amíg a cukorszirup fő, kimérjük a többi összetevőt. Amikor 103 C°-os, levesszük a tűzhelyről és beletesszük a kimért fehércsokoládét. Óvatos mozdulatokkal simára keverjük. Vigyázzunk, hogy ne kerüljön bele sok levegő! Hozzáadjuk a sűrített tejet, elkeverjük, majd végül a zselatin kerül bele. Botmixerrel nagyon óvatosan, úgy hogy ne kerüljön bele levegő, átkeverjük. Zárható fedeles edényben egy éjszakára hűtőbe helyezzük. (egy hétig tárolhatjuk hűtőben)
A sűrített tejet magunk is elkészíthetjük: A 1 liter tejet és 150 g cukrot, felforraljuk. Forrás után lejjebb vesszünk a hőfokot, hogy lassan forrjon. Célszerű magas és széles edényben főzni a párolgás miatt. Ebből a mennyiségből 3 dl sűrített tejet készíthetünk. Ügyeljünk, hogy a cukor ne nagyon karamellizálódjon. Szűrőn keresztül tesszük egy másik edénybe hűlni. Felhasználás előtt még egyszer átszűrjük a tetején felhalmozódott zsír miatt. Egy hétig eláll hűtőben.

Step 6
Mark as Complete

Csokoládés tükörglazúr

A víz, cukor és glükózból 103 C° cukor szirupot főzünk. Fontos a hőfok! Amíg a cukorszirup fő, kimérjük a többi összetevőt. Amikor 103 C°-os, levesszük a tűzhelyről és beletesszük a kimért csokoládét. Óvatos mozdulatokkal simára keverjük. Vigyázzunk, hogy ne kerüljön bele sok levegő! Hozzáadjuk a sűrített tejet, elkeverjük, majd végül a zselatin kerül bele. Botmixerrel nagyon óvatosan, úgy hogy ne kerüljön bele levegő, átkeverjük. Zárható fedeles edényben egy éjszakára hűtőbe helyezzük. (egy hétig tárolhatjuk hűtőben) Igény szerint fekete festéket tehetünk bele, hogy sötétebb legyen a glazúr és ettől szebb a fénye is. Én Fractal fekete gélfestéket használok.

Step 7
Mark as Complete

Áthúzás tükörglazzúrral

A fagyasztóból kivett tortát kiemeljük a formából. Ellenőrizzük a felületét, esetleg javítjuk a hibákat. (Sima tejszínhabbal kitöltjük a pici lyukakat, ha van rajta) Rácsra helyezzük.

Mikróban melegítjük a hűtőből kivett tükörglazúrt. Ezt úgy célszerű elvégezni, hogy többször rövidebb időre, minden melegítés után átkeverjük. A cél egy egynemű, levegőmentes 32-35 C°-os massza.
A fehér bevonatot beletesszük egy kancsóba és hozzáadunk kb. 1 dl-nyi csokoládés tükörglazúrt. Körkörös mozdulatokkal adjuk a fehér glazúrhoz úgy, hogy nem keverjük össze.

Egy –két percig a rácson tartjuk, (nem túl sokáig, amíg a glazúr kötni kezd, mert mert akkor még szépen el tudjuk tisztázni a szélét) majd áthelyezzük a végleges tálcára. Tetszés szerint díszítjük.

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
sárgabarackos fekete macaron
previous
Sárgabarackos fekete macaron
csokis sárgabarackos macaron
következő
Csokis-sárgabarackos macaron recept
  • 1 773 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Hozzávalók

Mogyoró-Nutella lap
100 g török mogyoró darált
30 g Nutella
100 g tojás
50 g cukor
20 g liszt
40 g vaj olvasztott
Mogyoró daquise
80 g tojás fehérje
80 g cukor
20 g liszt
55 g pörkölt török mogyoró darált
Kókusz krém
50 g cukrászkrém
50 g Forrázott kókusz
350 ml tejszínhab félig felvert
4 db lap zselatin
izlés szerint cukor
Tükörglazúr
75 ml víz
150 g cukor
150 g glükóz szirup
120 g sűrített tej
5 db lap zselatin
165 g fehér csoki
1 csapott kávés kanál titánium dioxid
Csokoládés tükörglazúr
75 ml víz
150 g cukor
150 g glükóz szirup
100 g sűrített tej
5 lap lap zselatin
150 g étcsokoládé

Nutritional information

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

sárgabarackos fekete macaron
previous
Sárgabarackos fekete macaron
csokis sárgabarackos macaron
következő
Csokis-sárgabarackos macaron recept

2 Comments Hide Comments

Kedves Tímea!
Számítógépen nézve jobb oldalt a recept mellett van a pontos hozzávalók listája.
Telefonon egészen elul, a recept végén. Lehet, hogy ezen változtatnunk kell, mert tényleg nem feltűnő.
Üdvözlettel
Veres Szilvia

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás