0 0
Karamellel áthúzott mogyoró

Karamellel áthúzott mogyoró

Hozzávalók

Elkészítés

Megoszt

Ez valami gyönyörűség! A desszertünk koronája!

Elkészítés:

Ahány desszertünk van, annyi szem mogyoróra van szükség. Mindegyik mogyorószembe egy fogvájót szúrunk úgy, hogy stabilan tartsa a mogyorószemet.

A cukrot lassan sima karamellé olvasztjuk. Levesszük a tűzhelyről és elkezd hűlni. Méz sűrűségű legyen az állaga. Akkor jó a hőfoka, ha a belemártott mogyoróról nem folyik le a cukor hanem hosszú csepp formájában kezd megszilárdulni rajta. Ezen a hőfokon kb. 10 db. mogyorót tudunk elkészíteni.

Az elkészítés folyamata: előkészítünk egy kartont, amit két vödörre helyezünk. Alulról megszurkáljuk a kartont, mert majd ebbe kerülnek bele a bevont mogyorókat tartó fogvájók (lógniuk kell a bemártás után). A cukorba mártott mogyorót picit folyatjuk, de utána beszúrjuk alulról a kartonba, hogy saját súlya alakítsa a cukor csúcsát. 5-6 fellógatott mogyoró elkészültével annyira kihűl, hogy kézzel megfogjuk a csúcsát, lehúzzuk, ollóval a kívánt méretűre vágjuk. Elkészítünk még 5 db-ot. Ugyanúgy levágjuk. Amikor kezd hűlni karamellünk, ezért melegíteni kell rajta, hogy újra dolgozhassunk vele. Közben a már levágott, áthúzott mogyorót átfordíthatjuk felfelé, de maradhat lógva is. Célszerű lefújni formaleválasztó sprayal, hogy a levegő nedvesség tartalma ne tegyen kárt a művünkben. Ezzel készen áll a desszertünk ékesítésére.

Mivel egyszerre csak 10 db-ot tudunk elkészíteni, addig folytatjuk a fent leírtakat, amit a megfelelő mennyiséget el nem érjük. Az eredmény gyönyörű, egyforma méretű karamellel áthúzott mogyoró.

(Visited 236 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
ganache
previous
Ganache (Ganázs)
macaron
következő
Macaron
  • 236 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Hozzávalók

30 db pörkölt török mogyoró nem pörkölt
300 g cukor

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

ganache
previous
Ganache (Ganázs)
macaron
következő
Macaron

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás