0 0
Karamell lap

Karamell lap

Hozzávalók

Elkészítés

Megoszt

Egyetlen összetevőből álló szépséges dekoráció desszertünkhöz, tortánkhoz vagy fagylaltunkhoz.

A cukrot lassan, világos karamellé olvasztjuk. (Így nem ég le, és szép világos marad)
Szilikon lapra terítve kihűtjük.

Amikor kihült porrá őröljük, amit finom szitával szilikon lapra szitálunk. Formaleválasztóval fújjuk be a szilikon lapot előtte, hogy könnyen lejöjjön.

200 fokra melegített légkeverés nélküli sütőbe helyezzük, és addig tartjuk bent (2-3 perc), míg a teteje opálos nem lesz. Figyeljünk rá, hogy opálosodás után ne késlekedjünk kivenni, mert ha sokáig benn marad, akkor összefolyik, csomósodik a cukor.
Száraz helyen kihűtjük (nagyon érzékeny a párára). Tálalásig a szilikon lapon tartjuk, közvetlenül tálalás előtt törjük a megfelelő méretű darabokra.
A végeredmény egy szép, üvegszerű karamell lapocska.

(Visited 780 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
fehér csoki mousse
previous
Fehér csoki-mousse
levegős fehércsoki
következő
Levegős fehércsokoládé
  • 780 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Hozzávalók

300 g cukor

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

fehér csoki mousse
previous
Fehér csoki-mousse
levegős fehércsoki
következő
Levegős fehércsokoládé

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás