1 0
Illatos gyümölcskenyér recept

Illatos gyümölcskenyér recept

Elkészítés

Megoszt

A zamatos és illatos gyümölcskenyér kiválóan illik a karácsonyi asztalra, vagy celofánba csomagolva ajándékba is adhatjuk. Az egyszerűen elkészíthető  recept jó tulajdonsága, hogy az alapreceptben bátran variálhatjuk a gyümölcsök, aszalt gyümölcsök és mogyorófélék arányát az ízlésünknek megfelelően.

  • 100 g vaj
  • 3 tojás sárgája
  • 100 g gyümölcs vegyesen lehet friss vagy aszalt vagy a kettő keveréke
  • 100 g liszt
  • késhegynyi sütőpor
  • 40 g durvára vágott dió
  • 3 tojás fehérje
  • 110 g cukor
  • 50 g lekvár

A vajat a tojás sárgájával kihabosítjuk.

Közben a gyümölcsöt apró kockákra vágjuk, elkeverjük a durva dióval és hozzáadunk egy nagyobb csipet lisztet is (ez segít, hogy ne csak az alján legyen gyümölcs kisülés után).

A lisztet elkeverjük a sütőporral.

A tojás fehérjét habbá verjük a cukorral, közben a vajat a tojássárgájához adjuk és a gyümölcsöt is hozzáadva elkeverjük.

Ez után lazán hozzáadjuk a tojáshabot és végül a lisztet. Vajjal kikent, liszttel behintett vagy formaleválasztó spray-vel befújt, őzgerinc formába öntjük. A masszát a széle felé kihúzzuk, hogy a közepén mélyedés legyen. Légkeverésen 160 C°-on 20-30 percig sütjük. Forrón kifordítjuk a formából úgy hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt lekenjük forró lekvárral és áthúzzuk csoki ganázzsal.

A díszítő elemek sora szinte végtelen: gyümölcs-chipsszel, cukrozott vagy friss gyümölccsel, csoki hánccsal, dió- és mogyoró félékkel stb.

(Visited 635 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Csoki mousse torta
previous
Csoki mousse torta szilikon formában készítve – recepttel
Mézeskalács cukorablakkal
következő
Cukorablakos mézeskalács recept
  • 635 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Csoki mousse torta
previous
Csoki mousse torta szilikon formában készítve – recepttel
Mézeskalács cukorablakkal
következő
Cukorablakos mézeskalács recept

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás