0 0
Fahéjas keksz, medve tappancs, mézes puszedli recept

Fahéjas keksz, medve tappancs, mézes puszedli recept

Elkészítés

Megoszt

Három kiváló finomság receptjével rukkoltunk most elő. Az egyik, finomabb, mint a másik. Hetekkel karácsony előtt is elkészíthető, de akár pár nappal előbb is.
Fém dobozban szépen várják a sorukat, amikor a vendégek és a háziak nagy örömére karácsony délutánján vagy estéjén előbújhatnak rejtekükből és a gyertya fénye mellett emelik az ünnep fényét.

Fahéjas keksz

  • 300 g vaj
  • 110 g porcukor
  • 2 db egész tojás
  • 400 g liszt
  • 1 teás kanál őrölt fahéj

A vajat és a porcukrot kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat.
A lisztet és a fahéjat elkeverjük egymással és a vajas részhez adjuk.
Habzsákba töltjük és csillagcsővel tetszőleges formára nyomjuk.
160 fokon légkeveréssel 10 -12 perc alatt kisütjük.

Csillagcsövek és nyomózsák az Aliexpressen

Medve tappancs

  • 225 g reszelt csoki
  • 300 g darált pörkölt mogyoró
  • 25 g kakaópor
  • 1 kávés kanál fahéj
  • 200 g tojás fehérje (kb. 6 db)
  • 225 g cukor
  • olvasztott csoki díszítéshez

Reszelt csokit mogyoróval, kakaóval, és a fahéjjal összekeverjük. Közben a tojás fehérjét habbá verjük a 225 g cukorral.
A mogyorós keveréket és lazán elkeverjük a felvert cukros tojáshabbal.
Csillagcsővel medve tappancs formára nyomjuk, 160 fokon légkeveréssel 12 percig sütjük,
ha kihűlt a vastagabbik végét csokival kimártjuk. Vigyázat, függőséget okoz!

Csillagcsövek és nyomózsák az Aliexpressen

 

Mézes puszedli

  • 400 g rozs liszt
  • 250 g vaj
  • 10 g szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 250 g méz
  • mézes kalács sütemény fűszer

Vajat kihabosítjuk, majd mehet hozzá a tojás, folyamatos keverés mellet lassan a méz is , és végül liszt
(itt váltsunk át a konyha gépünknél keverő karra mert könnyebb vele összekeverni és a habverőnk sem lesz hosszú életű)
Ha kész a tészta, akkor 1-2 órára hűtőbe küldjük pihenni.
Ha kivettük diónyi golyókat formázunk belőle, és a tepsibe rakjuk, de hagyjuk egy kis helyet közöttük mert nőni fognak!
170 fokon kb. 10 percig sütjük. Ha kihűlt akkor tojáshabba kimártjuk.

Szilikon sütőlap jó áron az Aliexpressen

Tojáshab

  • 100 g tojás fehérje,
  • 50 g kristály cukor
  • 150 g porcukor

A fehérjét a kristály cukorral kezdjük felverni majd apránként adjuk hozzá a porcukrot. Amikor kisimult a hab, akkor kész.
Ebből a tojáshabból habkarikát is készíthetünk, ahhoz tetszés szerint színezhetjük.
Max 70 fokos sütőben (55-60 fok az ideális) kiszárítunk úgy, hogy közben a sütő ajtaja résnyire nyitva van.

Karácsonyi aprósütemények
Karácsonyi aprósütemények

 

(Visited 257 times, 4 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Mézeskalács cukorablakkal
previous
Cukorablakos mézeskalács recept
Banán lekvár
következő
Banán lekvár recept
  • 257 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mézeskalács cukorablakkal
previous
Cukorablakos mézeskalács recept
Banán lekvár
következő
Banán lekvár recept

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás