• Home
  • Torta
  • Dupla csokis mousse torta bársony fújással
0 0
Dupla csokis mousse torta bársony fújással

Dupla csokis mousse torta bársony fújással

Elkészítés

Megoszt

101.-ik receptünk egy dupla csokis mousse torta bársony fújással. Bár a fújást nem könnyű otthoni körülmények között megvalósítani, azért ez a torta megér egy próbát. Természetesen készíthetjük más bevonattal, pl. tükörglazúrral is, ugyanolyan örömet szerezhetünk vele magunknak és családunknak, barátainknak!

 

Namélaka (töltés előtt 24 órával készítsük el)

  • 100 g tej
  • 15 g glükóz
  • 1 lapzselatin
  • 170 g fehér csokoládé
  • 200 g tejszín

 

A zselatin 7 percre beáztatjuk jéghideg vízbe. Kimérjük a tejet, a glükóz szirupot és a zselatinnal együtt 50 C°-ig melegítjük. Fontos a hőfok tartása!

A csokoládét mikróban vagy vízgőz felett 35 C°-ig olvasztjuk. Fontos a hőfok a csokoládé kristályszerkezete miatt.

Ha felolvadt a csokoládé, simára keverjük és állandó keverés mellett a tejes glükózos keveréket lassú adagolással hozzákeverjük. A folyékony tejszínt lassan hozzáadva, botmixer segítségével simára keverjük. Finom szűrőn való átszűrés után 24 óráig hűtőben állni hagyjuk.

 

Csokis felvert daquisse piskóta

  • 100 g tojás fehérje
  • 50 g cukor
  • 25 g liszt
  • 15 g kakaópor
  • 40 g mandulaliszt

 

A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, ne túl keményre, hogy szépen el tudjuk majd keverni.

Míg a tojásfehérje verődik, kimérjük a lisztet, kakaót és a mandula lisztet egy edénybe és összekeverjük.
A habot és a száraz összetevőket összekeverjük, arra figyelve, hogy egynemű szellős piskótát kapjunk.
Egy 14 cm átmérőjű karikába töltjük, szép egyenesre simítjuk. 160 C°-on 7-8 perc alatt készre sütjük.

 

Csoki mousse

  • 40 g tojás sárgája
  • 100 g étcsokoládé
  • 50 g tejszín
  • 250 g félig felvert tejszín
  • 4 db lap zselatin

 

A tojás sárgáját és a fél dl tejszínt vízgőz felett, állandó keverés mellett habosodásig keverjük (habverővel). Ez után a hűtés következik, amit segíthetünk keveréssel vagy a tál hideg, vagy esetleg jeges vízbe való állításával. A csokit felolvasztjuk mikróban vagy vízgőz felett, belekeverjük a tojásos masszát, majd a félig felvert tejszínt adjuk hozzá. Simára keverjük. Végül töltés előtt hozzáadjuk a hideg vízbe áztatott, felolvasztott zselatint.

 

Bársonyfújás:

  • 100 g csokoládé
  • 100 g kakaóvaj

 

Összeállítás

 

A namélaka-t kivesszük a hűtőből közepes sebességen habbá verjük. Ezt a habot a kisült piskótára halmozzuk úgy, hogy egyenletesen elterüljön rajta, de ne legyen sima felülete, inkább hullámos, mert jobban mutat majd a felvágott tortánk. Ha egy órára betesszük a fagyasztóba, akkor a továbbiakban jobban tudunk vele dolgozni és szebben megmarad a mintázat. 3 db-os kenőkés készlet

Előkészítünk egy tálcát, amire a két részes formát helyezzük, és amivel együtt majd a fagyasztóba kerül a mousse tortánk.
Két részes, lekerekített szilikon forma
Összerakjuk a formát, beleöntjük a zselatinnal kevert csoki mousse-t, amivel félig töltjük a formát. Ebbe helyezzük a fagyasztóból kivett namélaka-s piskótát. Fagyasztóba helyezzük 12 órára.

Bársonyfújáshoz felolvasztjuk a csokoládét és a kakaóvajat, majd 35 -40 C° fokon kezdjük fújni. Olyan módon fújjuk a bevonatot, hogy közben folyamatosan forgassuk a tortát, hogy egyszerre csak vékony réteg bevonat kerüljön a tortára, hogy ne folyjék meg rajta. Célszerű a tortadíszítő állvány használata, mert akkor közben tudjuk forgatni a tortát és szép lesz a bevonat.

Egyéb eszközök Aliexpress-ről olcsón: Piactér Aliexpress linkek

Dupla csokis mousse bársony fújással
Dupla csokis mousse bársony fújással
(Visited 1 806 times, 3 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
epres csoki tortácska
previous
Csokis epres tortácska tükörglazúrral
citrom tart
következő
Citrom tart 
  • 1 806 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

epres csoki tortácska
previous
Csokis epres tortácska tükörglazúrral
citrom tart
következő
Citrom tart 

2 Comments Hide Comments

Kedves Desszert Mesék!
A csoki mousse hozzávalóknál 40 g tojás sárgája van írva, majd az összeállításnál tojásfehérje. Melyik a jó?
Üdv.
Ui.: Imádom a receptjeiket! <3

Kedves Erika! Köszönöm szépen a jelzést. Valóban elírtam, tojás sárgáját kell használni a csoki mousse-nál. További jó nézelődést és sütögetést!

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás