0 0
Cukrászkrém 2.

Cukrászkrém 2.

Elkészítés

Megoszt

Ezt a cukrászkrémet nagyon sok sütemény alapjaként vagy hozzávalójaként felhasználhatjuk. A Desszertmesék recepteknél is többször előfordul. Összességében minden olyan helyre kiváló választás, ahol pudingot használnánk. Sokkal teltebb, krémesebb és nem utolsó sorban finomabb ez a gazdag összetevőkből álló alapkrém.

Hozzávalók:

  • 800 ml tej
  • 200 ml tejszín
  • 120 g cukor
  • 8 db tojás sárgája
  • 90 g kukorica keményítő
  • 1 db vanília rúd
  • 80 g vaj

A tejet, tejszínt, cukrot, és a kikapart vanília belsőt felrakjuk melegíteni. A kukorica keményítőt és a tojás sárgáját egy edénybe mérjük. Amikor a tej már langyos, kiveszünk belőle kb. 150 ml-t és a keményítőre öntjük. Szép simára keverünk egy habverővel, de a botmixer is jó szolgálatot tehet ilyenkor.
Ha felforrt a tej, levesszük a tűzről és a keményítős tejet egy mozdulattal beleöntjük, habverővel simára keverjük.
Ha nagyon folyékony akkor vissza kell a tűzre helyezni és sűríteni rajta.
Amikor elkészült, üstbe helyezzük és állandó keverés mellet hűtjük ki, mert így szép krémes lesz. Mikor lehűlt 50 fokra, hozzáadjuk a vajat is. Kihűlve, zárt edényben vagy dobozban, hűtőben 1 hétig eláll.

 

(Visited 1 303 times, 2 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Csokoládé-körte tart
previous
Csokoládé-körte tart
Vaníliás alma szelet tejszínes borhabbal
következő
Vaníliás alma szelet tejszínes borhabbal
  • 1 303 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Csokoládé-körte tart
previous
Csokoládé-körte tart
Vaníliás alma szelet tejszínes borhabbal
következő
Vaníliás alma szelet tejszínes borhabbal

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás