0 0
Cukrász krém, alap krém, vanília krém recept

Cukrász krém, alap krém, vanília krém recept

Elkészítés

Megoszt

Több, az oldalunkon szereplő receptben szerepel a cukrász krém, mint hozzávaló. A szakmabéliek ismerik, nekik nem okoz problémát a beazonosítás és az elkészítés. Viszont azt tapasztaltuk, hogy nagyon sok lelkes, ügyes otthon sütögető olvasónk is van, aki még nem ismeri ezt a krémet. Ezért most ezt a hiányosságunkat pótoljuk. Fogadjátok szeretettel!

Hozzávalók: 

  • 1 liter tej
  • 100 g vaníliás puding por
  • 3 tojás sárgája
  • 50 g vaj
  • 150 g cukor
  • kikapart vanília rúd

 

A tejet a cukorral és a kikapart vaníliával feltesszük a tűzhelyre melegedni. A kimért pudingport és a tojás sárgáját és kb. 1 dl langyos tejet botmixerrel simára keverjük. Ha felforrt a tej, hozzáadjuk ezt a keveréket. Forrásig főzzük. Üstben lassú keveréssel hűtjük, amikor nagyjából 60 fokos, hozzáadjuk a vajat és tovább hűtjük. A keverve hűtés előnye, hogy szép, egynemű krémet kapunk. Tároláskor fóliát tegyünk az edény tetejére, hogy ne „bőrösödjön”.

 

Ha díszítő krémnek használjuk, akkor fele- fele arányban tejszínhabbal keverjük el.

 

(Visited 1 135 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
karamellás körte recept
previous
Karamellás körte szelet – recept
Karamellizált banán mousse
következő
Karamellizált banán mousse torta tükörglazúrral – recept
  • 1 135 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

karamellás körte recept
previous
Karamellás körte szelet – recept
Karamellizált banán mousse
következő
Karamellizált banán mousse torta tükörglazúrral – recept

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás