0 0
Cukorablakos mézeskalács recept

Cukorablakos mézeskalács recept

Elkészítés

Megoszt

A Karácsony a mézeskalács sütés ideje. Minden évben sül nálunk is a gyerekek nagy örömére. Sokféle módon díszítettük már, gyakran készült házikó is.

Idén egy különleges mézessel készültünk, aminek cukorból kis ablaka van. Ismeritek, próbáltátok már?

  • 500 g rozsliszt,
  • 125 g kristálycukor
  • 125 g virágméz
  • 3 nagyobb tojás
  • 50 g vaj vagy margarin
  • 3 TK szódabikarbóna
  • 2 EK mézessütemény fűszerkeverék,
  • kevés tej
  • töltetlen keménycukorka több féle színben

 

Elkészítés:

A lisztet, cukrot, a szódabikarbónát és a mézessütemény fűszerkeveréket összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a mézet és a puha vajat, majd tésztává gyúrjuk össze. Folpackkal lefedjük a tésztát, fél óráig pihentetjük.

Lisztezett gyúródeszkán kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd formákat szaggatunk ki belőle úgy, hogy legyen egy kis lyuk a közepén (mint a fotón). Lehet ugyanannak a formának a kisebb változata is, de más forma is.

A keménycukorkát mozsárban, vagy kloffoló segítségével durvára törtjük.

Szilikonos sütőpapíros tepsire helyezzük (vagy szilikon lapra) a formákat és a lyukakat, megtöltjük a dúrvára tört cukorkával. Annyit tegyünk bele, hogy jó púposan álljon a cukor, mert ha összeolvad, akkor majd szépen elterül. Lehet játszani a színekkel, ízekkel. Érdemes próbasütést végezni, hogy lássuk, hogy mennyi cukor elegendő.

175 fokon, 7-8 percig (légkeveréses) sütőben sütjük.

Ha ajándékba szánjuk, egyenként csomagoljuk be celofánba. Száraz helyen tartsuk, mert összeszedi a levegő nedvességtartalmát és ragadós lesz a cukor.

Aliexpressen elérhető termékek ingyenes szállítással:

Szilikon sütőlap – jó minőségű

Szilikon nyújtólap 

Karácsonyi mézeskalács forma szett

Pici mézeskalács házikó forma

Mézi mézeskalács forma

Nagy hópehely kiszúró forma

Nagy hópehely mézeskalács forma

Fém mézeskalács kiszúró forma hópehely szett

Fém mézeskalács kiszúró forma különleges

 

(Visited 392 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
gyümölcskenyér
previous
Illatos gyümölcskenyér recept
Karácsonyi aprósütemények
következő
Fahéjas keksz, medve tappancs, mézes puszedli recept
  • 392 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

gyümölcskenyér
previous
Illatos gyümölcskenyér recept
Karácsonyi aprósütemények
következő
Fahéjas keksz, medve tappancs, mézes puszedli recept

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás