0 0
Csokoládés tükörglazúr recept

Csokoládés tükörglazúr recept

Hozzávalók

  • Csokoládés tükörglazúr

Elkészítés

Megoszt

Hogyan lesz fényes a torta bevonata? Hogyan készítsük a mostanában nagyon divatos tükörglazúrt? Szívesen elmondom! Most egy csokis változatot mutatok be.

(Visited 8 728 times, 1 visits today)
Step 1
Mark as Complete

Csokoládés tükörglazúr elkészítése

A vízből, cukorból és glükózból 103 C°-os cukor szirupot főzünk. Fontos a hőfok! Amíg a cukorszirup fő, kimérjük a többi összetevőt. Amikor 103 C°-os, levesszük a tűzhelyről és beletesszük a kimért csokoládét. Óvatos mozdulatokkal simára keverjük. Vigyázzunk, hogy ne kerüljön bele sok levegő! Hozzáadjuk a sűrített tejet, elkeverjük, majd végül a zselatin kerül bele. Botmixerrel nagyon óvatosan, úgy hogy ne kerüljön bele levegő, átkeverjük. Zárható fedeles edényben egy éjszakára hűtőbe helyezzük. (egy hétig tárolhatjuk hűtőben) Igény szerint fekete festéket tehetünk bele, hogy sötétebb legyen a glazúr és ettől szebb a fénye is. Én Fractal fekete gélfestéket használok.

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Tükör glazúr montázs
previous
Tükörglazúr alaprecept
karamellás körte recept
következő
Karamellás körte szelet – recept
  • 8 728 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Hozzávalók

Csokoládés tükörglazúr
75 ml víz
150 g cukor
150 g glükóz szirup
100 g sűrített tej
5 db lap zselatin
150 g étcsokoládé
igény szerint Fekete gél festék

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tükör glazúr montázs
previous
Tükörglazúr alaprecept
karamellás körte recept
következő
Karamellás körte szelet – recept

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás