0 0
Csokoládés –meggyes alagút (12 db)

Csokoládés –meggyes alagút (12 db)

Elkészítés

Megoszt

A csoki és a meggy remekül illik egymáshoz. Ebben a finom alagútban a csoki mousse, a konfitált meggy és a zamatos piskóta íze és állaga fenséges egyensúlyt alkot. Lepjétek meg a családot, barátokat ezzel a finomsággal!

Eszközök és szilikon formák: http://desszertmesek.hu/piacter-aliexpress-linkek/

Csokoládés –meggyes alagút (12 db)

Csokis nehéz felvert:

  • 2 db tojás sárgája
  • 50 g vaj
  • 2 db tojás fehérje
  • 40 g cukor
  • 40 g liszt
  • 20 g kakaópor
  • késhegynyi sütőpor

A tojás sárgáját a vajjal kihabosítjuk. A tojás fehérjét a cukorral habbá verjük. Elkeverjük a vajas tojás sárgájába, majd hozzáöntjük az előzőleg kimért és kissé összekevert száraz összetevőket (liszt+kakaópor+sütőpor) és hozzáadjuk a tojásos masszához. Szépen eligazítjuk egy sütőpapíron és 160 fokon vastagságtól függően 8-10 perc alatt kisütjük.

Meggytöltelék:

  • 200 g meggy
  • 40 g +20 g cukor
  • 1 g pektin
  • 2 db zselatin

A meggyet és a 40 g cukrot feltesszük főni. Alacsony hőfokon, lassan 1-1,5 órán át épp, hogy rotyogtatjuk. Amikor majdnem kész 20 g cukorba elkeverjük a pektint, hozzáadjuk és 5 percig főzzük egy picit nagyobb lángon.

 

Csoki mousse:

  • 100 g csoki
  • 1 db tojás
  • 300 g félig felvert tejszínhab
  • 2 db lapzselatin

A zselatinlapokat jéghideg vízben leáztatjuk.
Az étcsokit a tojással 50-60 fokig vízgőz felett melegítjük, majd szobahőmérsékletűre hűtjük. A folyamatot a tál jeges fürdőbe való állításával gyorsíthatjuk. Miután kihűlt, laza mozdulatokkal hozzáadjuk a félig felvert tejszínt, majd elkeverjük. Utolsó lépésként, a töltés előtt hozzáadjuk felolvasztott zselatint.

 

Omlós tészta lap:

  • 100 g liszt
  • 20 g kakaópor
  • 45 g porcukor
  • 20 g mandulaliszt
  • 1 db kisebb tojás

A lisztet, porcukrot és a mandula lisztet beletesszük a konyhagép üstjébe és keverőkarral elkezdjük keverni. Hozzáadjuk a kockára vágott vajat majd legvégül az egész tojást. Mikor a tészta összeállt, kivesszük az üstből és fél órára betesszük pihentetni a hűtőbe. Két sütőpapír között kb. 2-3 milliméteresre nyújtjuk, és pár percre a fagyasztóba tesszük (könnyebb vele dolgozni). Szilikon lapra rakjuk és méretre vágjuk, egy picit nagyobbra, mint amekkora a formánk. 12 perc alatt 170 fokon készre sütjük.

 

Csoki bársony fújáshoz:

  • 100 csoki
  • 100 g kakaóvaj

Mindkét összetevőt felolvasztjuk, alaposan elkeverjük, és 35 fokon használjuk.

Húzatott meggy:

  • 12 szem meggy
  • 100 g cukor+40 g+40 g+40 g
  • 100 g víz
  • esetleg pici meggy vagy cseresznye pálinka

A vizet és a cukrot felfőzzük és egyszerűen ráöntjük a meggyre. Hűtőbe helyezzük és 12 óra múlva leszűrjük, a léhez hozzáadunk 40 g cukrot és újra felforraljuk és ráöntjük a meggyre, ismét hűtőbe. Ezt megismételjük 2-3 alkalommal nem muszáj 12 óránként, lehet naponként is, majd leszűrjük és használjuk.

Összeállítás:

A piskóta lapot állítható keretbe tesszük és ráöntjük a meggytölteléket. Kidermesztjük, majd a forma nagyságától kb. fél-fél cm-rel kisebbekre vágjuk.
A csoki mousse-ba csak a töltés előtt keverjük bele a zselatint. Mousse-al kb. félig töltjük a formát, beleigazítjuk a meggytölteléket, majd teletöltjük a formát a maradék mousse-al és elsimítjuk. Betesszük a fagyasztóba. Mikor kifagyott akkor kivesszük a formából és lefújjuk csokival.
Végezetül az omlós tészta lapokra tesszük őket és húzatott meggyel díszítjük.

szilikon forma
szilikon forma
csokis meggyes alagút
csokis meggyes alagút
(Visited 456 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Somlói galuska
previous
Somlói galuska
Sacher torta
következő
Sacher torta tükörglazúrral
  • 456 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Somlói galuska
previous
Somlói galuska
Sacher torta
következő
Sacher torta tükörglazúrral

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás