0 0
Csokis-sárgabarackos macaron recept

Csokis-sárgabarackos macaron recept

Hozzávalók

  • Csokis macaron

  • Sárgabarckos töltelék

Elkészítés

Megoszt

A fekete macaron után (itt), most egy aranylóan barna, finom csokis macaront készítettünk Nektek. (Természetesen Sanyi készíette, én csak olvashatóvá teszem.) Fogadjátok és készítsétek szeretettel!

(Visited 1 075 times, 1 visits today)
Step 1
Mark as Complete

Csokoládés macaron

A 180 g cukrot annyi vízben, ami ellepi, 118 fokos szirupot főzünk belőle. Miközben a szirup fő, a 90 g tojásfehérjét az 50 g cukorral gyenge habbá verjük. Ha a szirup eléri a megfelelő hőfokot, az üst oldalára vékony sugárba csurgatva alacsony sebesség mellett hozzáadjuk a tojásfehérjéhez.

Amikor belekerült az összes szirup, a gépet nagy sebességre kapcsolva szoba hőmérsékletűre hűtjük a tojáshabot. Akkor jó a keverék, ha a habverőről csúcsosan visszahajlik.

Közben a mandulalisztet összekeverjük a porcukorral, és a kakaóporral (szárazon), majd hozzáadjuk a 85 g tojásfehérjét, és marcipán keménységű masszává gyúrjuk.

A mandulás keverékünkhöz úgy adagoljuk a tojásfehérjés habot, hogy először egy harmadát keverjük bele, majd lassan hozzáadjuk a többit is. Akkor készült el, ha a spatuláról szalagosan folyik le. Az a jó macaron massza, amely a szilikon lapra nyomástól számítva 3-4 másodperc múlva felveszi a macaron formát. Ha nem terül, akkor keverni kell még picit, hogy hígabb legyen.

Habzsákkal segítségével, macaron-sütő szilikon lapra kinyomjuk az ismert formában (gyakorlottabbaknak a sima szilikon lap is megteszi). A kinyomott macaron-okat 1-2 órán keresztül szárítjuk. (olyan helyiségben, ahol magas a páratartalom több időre is szükség lehet)
Ezt a csokis macaron nem színeztem, hiszen pont elegendő volt a kakaópor barnasága.
Amikor megszáradt a teteje, érintésre bőrös tapintású, 150 fokon 13 perc alatt készre sütjük.

Kihűlés után töltjük meg.

Step 2
Mark as Complete

Sárgabarackos töltelék

A 200 g konfitált sárgabarackot (180 g sárgabarackot 60 g cukorral 1-1,5 óra alatt lassan főzzük, majd pürésítjük),
tojás sárgájával és cukorral vízgőz felett főzzük kb. 78-82 C°-ig, ekkora már be is sűrűsödik.
Hozzáadjuk a puha kockázott vajat és simára keverjük majd hűtőben kihűtjük, ez kb. 3-4 órán át tart. A kihűlt sárgabarack krémmel betöltjük a csokis macaronokat.

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
kókusz-mogyoró torta
previous
Kókusz-mogyoró torta recept
Natur craquelin
következő
Natúr Craquelin (kraklen) recept
  • 1 075 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Hozzávalók

Csokis macaron
225 g mandula liszt
225 g porcukor
90 g tojás fehérje 1.
50 g kakaó por
85 g tojás fehérje 2.
50 g cukor
Sárgabarckos töltelék
2 db tojás sárgája
200 g Konfitált sárgabarack
50 g cukor
300 g vaj

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

kókusz-mogyoró torta
previous
Kókusz-mogyoró torta recept
Natur craquelin
következő
Natúr Craquelin (kraklen) recept

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás