0 0
Csokis banános cupcake

Csokis banános cupcake

Elkészítés

Megoszt

A muffin az egyik leggyakrabban készített sütemény. Hogy ne unjuk meg, készítsünk belőle cupcake-t! Mi adjuk a receptet!
Egy csokis banánoshoz mit szóltok?

Töltelék

Csokoládé crémeux (crémő) (2-3 órával a töltés előtt készítjük)

  • 125 g tej
  • 125 g tejszín (35%)
  • 25 g cukor
  • 50 g tojás sárgája
  • 110 g jó minőségű, magas kakaó tartalmú csokoládé

Csoki nélkül, az összes hozzávalót összekeverjük, állandó keverés mellett felfőzzük 83 C °-ig. Vigyázzunk, hogy ne legyen magasabb a hőfok, mert akkor kicsapódik a tojás és darabos lesz a krém. Amikor elkészült, finom szűrőn keresztül hozzáadjuk a csokoládéhoz. Sima masszává keverjük habverővel, de botmixerrel is keverhetünk rajta.

Olcsó hőmérő az Aliexpress-ről

 

Tészta

  • 250 g liszt
  • 75 g vaj
  • 150 g cukor
  • 2 nagyon érett banán
  • 1 tojás
  • 150 ml tej
  • 1,5 teáskanál sütőpor

A banánt, a tejet, és a tojást összeturmixoljuk, pürésítjük. A száraz hozzávalókat a konyhagép üstjébe mérjük (liszt, sütőpor, cukor) és keverőkarral egyneműsítjük. A mikróban picit meglangyosított vajat (kb. 20 másodperc) hozzáadjuk és addig keverjük amíg morzsalékos nem lesz, majd hozzáadjuk az összeturmixolt tojásos banános tejes keveréket.
Ez után simára keverjük.
Muffin papírral kibéleljük a muffin formákat. ¾-ig töltjük majd 165 C °fokon 20 percig sütjük. Az idő lejárta után nyomáspróbával ellenőrizzük. (Ha megnyomjuk a tetejét és szép ruganyos, akkor jól átsült.

 

Csoki mousse (díszítésként a tetejére)

  •  2 tojás
  • 150 g csoki
  • 500 ml tejszín habbá verve

A csokit felaprítjuk, és a tojással vízgőz felett állandó keverés mellett felfőzzük, majd visszahűtjük szobahőmérsékletűre. (A keverőtál jeges tálba, vagy hideg vízbe való állítással gyorsíthatunk a folyamaton.)

Ha kihűlt, óvatosan belekeverjük a tejszínhabot, és hozzáadjuk az előzőleg hideg vízbe áztatott és felolvasztott zselatint. Hűtőben egy órát pihentetjük.

Csoki ropogós

  • 120 g cukor szirup
    60 g glükóz szirup
    60 g kakaó por
    60 g liszt

 

A kakaó nélkül az összes hozzávalót egybe tesszük, felmelegítjük, amikor felforrt, levesszük a tűzhelyről és addig hagyjuk hűlni, míg 60 fokos nem lesz. Ez után keverjük bele a kakaó port és a lisztet. Igen sűrű masszát kapunk, ha túl sűrű, akkor tehetünk hozzá egy kis vizet, hogy kenhető állagú legyen.
Szilikon lapra, kb. 1 mm vastagon kenjük fel a krémet. Ez a recept kb. egy sütőlapnyi mennyiség. Kenés előtt érdemes előtte forma leválasztó sprayt használni.
Előmelegített sütőben 160 fokon, 5-8 perc alatt ropogósra sütjük. Amikor kihűlt, közepes méretűre tördeljük (kb. gyufásdoboznyi méretűre).

Elkészítés:

Amikor kihűlt a muffin, akkor a közepét alma maghéj kiszedővel kiszúrjuk, úgy hogy vigyázzunk arra, hogy ne szúrjuk át teljesen. Késsel ki tudjuk emelni a kiszúrt tésztát. megtöltjük cremeux-al, A tetejét csillagcsővel kör alakban csoki mousse-al díszítjük. A látvány és íz fokozása érdekében díszíthetjük még csoki ropogóssal. A fotón mini habcsók és csokis gabonagolyó is díszíti a desszertet.

Aliexpress linkek

(Visited 780 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Brownie szelet karamellel és kávéval
previous
Brownie szelet karamellel és kávéval
Málnás máktorta tükörglazúrral
következő
Málnás máktorta tükörglazúrral
  • 780 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Brownie szelet karamellel és kávéval
previous
Brownie szelet karamellel és kávéval
Málnás máktorta tükörglazúrral
következő
Málnás máktorta tükörglazúrral

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás