0 0
Citromos málna szelet (24 db)

Citromos málna szelet (24 db)

Elkészítés

Megoszt

Frissítő, ízletes, zamatos szelet készült néhány napja. Megmutatom és mellékelem a receptet is hozzá! Fagyasztott málnából is nagyon finom, de kivárhatjuk a málnaszezont is. Szerintem ez is bakancslistás süti!

Citromos málna szelet (24 db)

Joconda piskóta (csokis):

  • 5 db egész tojás
  • 100 g cukor
  • 125 g mandula liszt
  • 160 g tojás fehérje
  • 50 g cukor
  • 20 g liszt
  • 30 g kakaópor
  • 50 g olvasztott vaj

Az egész tojásokat elkezdjük a 100 g cukorral habosítani,  ha már szépen felhabosodott akkor hozzáöntjük a mandula lisztet. Félre rakjuk, felverjük a tojás fehérjét az 50 g cukorral.
Közben kimérjük a lisztet és a kakaóport,  a vajat pedig felolvasztjuk.
Mikor kész a tojásfehérje akkor hozzákeverjük óvatosan az egésztojás és  mandulaliszt keverékéhez, majd a kakaós lisztet adjuk hozzá és végül az olvasztott vajat.
Ehhez a szelethez 3 db 24*30 cm lap kell, tehát úgy kell szétosztani hogy ennyi lapunk legyem belőle. 165 fokon 10 percig sütjük.

Málna töltelék:

  • 600 g málna
  • 150+30g cukor
  • 2 gr pektin
  • 4 db lap zselatin

A málnát és a 150 g cukrot feltesszük főni.  Alacsony hőfokon, lassan 1-1,5 órán át épp, hogy rotyogtatjuk. Amikor majdnem kész 30 g cukorba elkeverjük a pektint, hozzáadjuk és 5 percig főzzük egy picit nagyobb lángon.

Ha kész akkor 200 g-ot tegyünk félre a mousse-nak és a maradékhoz menjen a zselatin.

Málna mousse:

  • 200 g konfitált málna (a málna töltelékből vettük ki)
  • 2 db tojás fehérje
  • 20 g cukor
  • 250 g tejszínhab
  • 5 db lapzselatin

Tojás fehérjét a cukorral habbá verjük. Mikor megvagyunk vele akkor  a konfitált málnához adjuk. Úgy keverjük, hogy ne nagyon törjük össze a habot. Ez után a tejszínhab következik és végül az előzőleg hidegvízbe áztatott zselatin.

Citrom mousse:

  • 1 db tojás
  • 1db citrom leve+héj
  • 100 g cukor
  • 50 g fehér csoki
  • 500 g tejszínhab
  • 6 db lapzselatin
  • őrölt vanília

Tojást a cukorral, citromlével és a citrom héjjal  egy üstben vízgőz felett kb. 60 fokra melegítjük. Ez után lehűtjük (jégkockákra rakva pár perc vagy hideg vízbe állítjuk edényestől). Hozzá keverjük a tejszínhabot és az előzőleg hideg vízbe áztatott és felolvasztott zselatint.

Összeállítás:

A csokis joconde lapot egy állítható keretbe helyezzük. Ráöntjük a málna tölteléket és berakjuk a hűtőbe hogy kihűljön. Ekkor elkészíthetjük a mousse-at. Ha megfelelően kihűlt, fele citrom mousse-t rátesszük a málna töltelékre. Szépen egyenletesen eligazítjuk és ráhelyezzük a második csokis joconde lapot, erre pedig a málna mousse kerül. Ha ezt is sikerült elsimítanunk, az utolsó csokis joconde  lapot helyezzük a szeletre. Felülre a maradék citrom mousse kerül, a tetejét nem muszáj simára igazítani, tetszés szerint lehet bármilyen mintázata. Hűtőbe rakjuk és legalább 3 órán át hagyjuk hogy megkössön a zselatin rendesen és összeérjenek az ízek. A képen 6*3 cm-esre vágtam a szeleteket.

(Visited 1 334 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Sacher torta
previous
Sacher torta tükörglazúrral
Csoki mangó tortácska
következő
Mangó-csoki tortácska
  • 1 334 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sacher torta
previous
Sacher torta tükörglazúrral
Csoki mangó tortácska
következő
Mangó-csoki tortácska

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás