0 0
Citrom chips

Citrom chips

Hozzávalók

  • Citrom chips

Elkészítés

Megoszt

Hogyan készítsünk ropogós, egyenletes citrom-chipset?

  1. Alaposan mossuk meg és szeleteljük fel a citromot 2-2,5 mm vastagságúra (citromtól függ milyen vastagra, milyen a húsa).
  2. Főzzük fel a szirupot és forrón öntsük rá a citromkarikákra, ügyelve arra, hogy minden citromkarika szirupban legyen. (Érdemes egy másik edényt, vagy szűrőt rátenni, hogy lenn tartsa a karikákat.) Mivel a citrusfélék héja keserű, ezért célszerű lecserélni a szirupot 1 óra múlva. Legalább két órán át kell áznia, de a legjobb, ha egy napig lubickol a szirupban, mert az íze is és az állaga is sokkal jobb lesz így.
  3. A következő napon kivesszük a léből a citromkarikákat és szépen felsorakoztatjuk egy konyharuhára, hogy a felesleges szirup lecsepegjen. A tetején lévő felesleges nedvességet papír törlővel felitatjuk.
  4. A következő lépésben egy szilikonlapra rakjuk és mehet a sütőbe. 65 fokon 3-4 óra alatt megfelelő állagúra szárad. Ügyeljük a sütő megfelelő szellőztetéséről. (Időnként nyissuk ki az ajtót, hogy a felesleges nedvesség távozzon. (Amelyik sütőnél állítható a páratartalom ott 0% -ra állítsuk be.
  5. Az elkészült chipsek a szilikonlapról lehúzva felhasználásra készen állnak. Zárható dobozban sokáig eláll.
(Visited 318 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
ropogós fehér csoki
previous
Ropogós fehércsoki (szórat)
Nugát parfé mogyoró grillázzsal
következő
Nugát parfé mogyoró grillázzsal
  • 318 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Hozzávalók

Citrom chips
5 db citrom
350 g cukor
300 ml víz

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

ropogós fehér csoki
previous
Ropogós fehércsoki (szórat)
Nugát parfé mogyoró grillázzsal
következő
Nugát parfé mogyoró grillázzsal

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás