0 0
Brownie szelet karamellel és kávéval

Brownie szelet karamellel és kávéval

Elkészítés

Megoszt

Nem kérdés, hogy a csokoládé, a karamell és a kávé igaz barátok. Ennél a receptnél rétegeztük ezt a három finom ízt, és hát őszintén mondom, zseniális lett a végeredmény! Tipp, ha marad ki egy kis karamellszósz, tejszínhabos kávéhoz, lattéhoz isteni finom!

 

Kávés namelaka

  • 150 g tej
  • 15 g glükóz
  • 2 lap zselatin
  • 250 g fehér csoki
  • 300 g tejszín
  • 50 g szemes kávé

 

A kávé ízű fehér krém titka, hogy az 50 g szemes kávét beletesszük egy éjszakára a tejszínbe, hogy átvegye az ízét, aromáját. Nagyon finom, kávés aromája lesz!
A zselatint hideg vízbe áztatjuk 5-7 percre, a tejjel a glükózzal 50 fokig melegítjük.
A fehér csokoládét mikróban vagy vízgőz felett megolvasztjuk úgy, hogy a hőmérséklete ne menjen 35 fok fölé.

Lassú, állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejes, zselatinos keveréket, simára keverjük, szűrőn keresztül hozzáadjuk a kávé ízű tejszín, közben keverjük. A végén botmixerrel átkeverjük, átszűrjük és egy fedeles edényben, vagy lefóliázva 24 órán át a hűtőben pihentetjük.

 

Brownie

  • 330 g aprított étcsokoládé
  • 250 g olvasztott vaj
  • 5 egész tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 70 g liszt
  • 150 g pirított durvára tört mogyoró

 

Az 5 tojást a cukorral együtt a konyhai robotgépben enyhén felhabosítjuk. A vajat lassú tűzön felolvasztjuk, ez után ráöntjük az aprított csokoládéra. Pár perc várakozás után elkeverjük, hogy felolvadjon a csokoládé. Belekeverjük a pirított, aprított mogyorót, majd hozzá csurgatjuk folyamatos keverés mellett a tojásos cukros keverékhez. Legvégül a lisztet adjuk hozzá. Amikor elkeverjük, az állítható keretet beállítjuk kb. 25x 23 cm-re, amit egy sütőpapíros tepsire teszünk. A tésztát szépen eligazítjuk benne, 170 fokon 20-22 perc alatt készre sütjük. Amikor kisült, levesszük róla a keretet, teszünk rá még egy sütőpapírt, és még egy tepsit, hogy szép egyenesre alakítsa.

 

Karamell szósz

  • 150 g cukor
  • 25 g glükóz szirup
  • 160 g tejszín
  • 25 g vaj

A cukrot és a glükózt aranybarnára felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, amikor felolvadt, felöntjük meleg tejszínnel. Folyamatos melegítés mellett egyneművé keverjük. Vegyünk ki 100 g karamell szószt, amit a krémhez fogunk felhasználni, a maradékkal pedig a brownie-t kenjük le. De erről az összeállításban részletesen írunk.

 

Karamell krém

  • 100 g aprított fehér csoki
  • 300 ml tejszín
  • 100 g karamell szósz
  • 3 lap zselatin

 

A karamellszószt és a tejszínt együtt felforraljuk egy edényben. Levesszük a tűzről, és ráöntjük a csokira, amikor meleg, de már nem forró. Simára keverjük, majd hozzákeverjük az előzőleg hideg vízbe áztatott, majd kinyomkodott zselatint. Egy edényben a hűtőbe helyezzük úgy, hogy folpackkal alaposan lefedjük, hogy ne bőrösödjön.

 

Összeállítás

A brownie lapunkat leszélezzük, szépen levágjuk a széleket egyenesre.

Köré igazítjuk az állítható keretet. A kenéshez félretett karamell szósszal lekenjük. Kenés után tegyük be egy órácskára a hűtőbe, hogy a karamell szósz meghúzzon.
Az előzőleg előkészített karamell krémet kivesszük a hűtőből, átkeverjük, habosítjuk a konyhai robotgépünkkel, majd egyenletes rétegben rákenjük a karamellás brawnie-ra. A kávés namelakát a konyhagéppel közepes fordulaton kihabosítjuk, habzsák segítségével 10-es csővel (de lehet mással is) csíkokat húzunk belőle a desszertünk tetejére. (Sűrűn, egymás mellé)
Pirított török mogyoróval díszítjük. A mogyorót mindig csak tálalás előtt szórjuk rá, mert ha sokat pihen a desszert tetején, akkor elvész a ropogóssága.

Eszközök, pl. állítható keret az Aliexpressen olcsón beszerezhető:  Aliexpress linkek

(Visited 982 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Csoki tart málnával
previous
Csokoládé tart szelet málnával
Csokis banános cupcake
következő
Csokis banános cupcake
  • 982 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Csoki tart málnával
previous
Csokoládé tart szelet málnával
Csokis banános cupcake
következő
Csokis banános cupcake

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás