0 0
Banános vörösáfonyás crostata

Banános vörösáfonyás crostata

Hozzávalók

  • Omlós tészta

  • Töltelék

  • Áfonya lekvár

  • Citrom chips

  • Csokis vajkrém

  • Csokiföld

  • Vörös áfonya confité

  • Habcsók

Elkészítés

Megoszt

Ez a banános vörösáfonyás crostata egy vacsora záró akkordja volt, de akár otthon is elkészíthetitek, hiszen nagyon finom!

(Visited 390 times, 1 visits today)
Step 1
Mark as Complete

Omlós tészta

Ez amennyiség 30 cm x 50 cm torta alap formához (4-5 cm magas) elegendő

Összemérjük az alapanyagokat egy edénybe és kézzel összedolgozzuk majd betesszük egy fél órára hűtőbe pihenni.
Ha megpihent kinyújtjuk 4 mm vastagra.
A sütőlemezt előkészítjük: vagy formaleválasztó spray-el, vagy pedig vajjal és liszttel. Ráhelyezzük a kinyújtott tésztát.
Késsel vagy villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel sülés közben.
160 fokos, légkeveréses sütőben 12 percig, világosbarnára elősütjük. Ha elkészült, felforralt ribizlilekvárral megkenjük.

Step 2
Mark as Complete

Töltelék (banán és áfonya lekvár)

Kb. 10 db nagyobb banán, ezzel beterítjük a tésztát.

Áfonya lekvár készítése:

A hozzávalókat felfőzzük, mikor felforr, 10 percig rotyogtatjuk. Amikor elkészült, a keményítőt összekeverjük 1 dl vízzel, majd a lekvárhoz keverjük. Ezzel már nem főzzük, csak egy picit megrottyantjuk. Ez után a banánnal beterített tészta alapra öntjük. 170-fokon 25 percig sütjük.
Szobahőmérsékleten kihűtjük, majd ez után szeleteljük.

Step 3
Mark as Complete

Citrom chips (díszítő elem)

Hogyan készítsünk ropogós, egyenletes citrom-chipset?
1. Alaposan mossuk meg és szeleteljük fel a citromot 2-2,5 mm vastagságúra (citromtól függ milyen vastagra, milyen a húsa).
2. Főzzük fel a szirupot és forrón öntsük rá a citromkarikákra, ügyelve arra, hogy minden citromkarika szirupban legyen. (Érdemes egy másik edényt, vagy szűrőt rátenni, hogy lenn tartsa a karikákat.) Mivel a citrusfélék héja keserű, ezért célszerű lecserélni a szirupot 1 óra múlva. Legalább két órán át kell áznia, de a legjobb, ha egy napig lubickol a szirupban, mert az íze is és az állaga is sokkal jobb lesz így.
3. A következő napon kivesszük a léből a citromkarikákat és szépen felsorakoztatjuk egy konyharuhára, hogy a felesleges szirup lecsepegjen. A tetején lévő felesleges nedvességet papír törlővel felitatjuk.
4. A következő lépésben egy szilikonlapra rakjuk és mehet a sütőbe. 65 fokon 3-4 óra alatt megfelelő állagúra szárad. Ügyeljük a sütő megfelelő szellőztetéséről. (Időnként nyissuk ki az ajtót, hogy a felesleges nedvesség távozzon. (Amelyik sütőnél állítható a páratartalom ott 0% -ra állítsuk be.
5. Az elkészült chipsek a szilikonlapról lehúzva felhasználásra készen állnak. Zárható dobozban sokáig eláll.

Step 4
Mark as Complete

Csokis vajkrém (díszítő elem)

Előbb kihabosítjuk a vajat majd hozzáadjuk a ganázst (500 g vaj + 200 g ganázs) azonos hőmérsékletű anyagokat használjunk.
Hosszú "kukac" formákat nyomunk a tányérra díszítésnek.

Step 5
Mark as Complete

Csokiföld (díszítő elem)

A hozzávalókat összekeverjük, omlós tésztát készítünk belőle. Kisujjnyi vastagra nyújtjuk. 160 fokos előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Késsel beirdaljuk, majd tovább sütjük 130 fokon 10-12 percig.
Amikor kihűlt nyújtófával morzsává zúzzuk. Lezárt dobozban egy hétig tárolhatjuk.

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
képviselőfánk, Craquelin
previous
Képviselő fánk
Ananász ravioli
következő
Ananász ravioli kókusz fagylalttal
  • 390 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Hozzávalók

Omlós tészta
375 g liszt
250 g vaj
150 g porcukor
ízesítőként citrom héj
ízesítőként vanília
2 ek piros ribizli lekvár
Töltelék
10 db banán
Áfonya lekvár
1000 g vörös áfonya
600 g cukor
0,5 l víz
4 ek étkezési (kukorica) keményítő
Citrom chips
5 db citrom
350 g cukor
300 víz
Csokis vajkrém
200 g vaj kihabosított
500 g ganache (ganázs)
Csokiföld
180 g vaj
185 g liszt
120 g cukor
60 g kakaó por
4 g
Vörös áfonya confité
300 g vörös áfonya
50 + 40 g cukor
5 g pektin
Habcsók
250 g tojás fehérje
150 g cukor
375 g cukor a sziruphoz

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

képviselőfánk, Craquelin
previous
Képviselő fánk
Ananász ravioli
következő
Ananász ravioli kókusz fagylalttal

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás