0 0
Almás-joghurt szelet recept

Almás-joghurt szelet recept

Elkészítés

Megoszt

Az alma egész évben elérhető, hiszen jól tárolható, de valljuk be, frissen szüretelve a legfinomabb! Amikor a friss alma joghurttal cimborál, akkor abból csakis valami könnyed, friss végeredmény születhet! Készítsétek el, teszteljétek!

Almás-joghurt szelet

Piskóta:

  • 3 db egész tojás
  • 60 g cukor – 1
  • 20 g mandula liszt
  • 100 g tojás fehérje
  • 36 g cukor – 2
  • 20 g liszt
  • 20 g kakaópor
  • 30 g olvasztott vaj

A 3 egész tojást 60 g cukorral kihabosítjuk, majd mehet bele a mandula liszt.
Ezt a keveréket félre tesszük.

A tojás fehérjét 36 g cukorral habbá verjük, majd laza mozdulatokkal belekeverjük a tojásos-mandulás masszába. Ez után kerül bele a liszt, kakaópor és végül az olvasztott vaj.
Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, (30*50 cm) beleöntjük a piskótát, egyenletesen elsimítjuk és 165 C° fokon 8-10-percig sütjük.

Alma töltelék:

  • 4-5 db zöld alma
  • 30 g cukor
  • diónyi vaj

Az almákat megtisztítjuk, a héját félre tesszük. A megtisztított almát apró kockákra daraboljuk, és egy serpenyőben vajon és cukorral megpároljuk. Ha kész azon nyomban mehet a piskótára. Elsimítjuk és hagyjuk kihűlni. A keletkezett levet nem kell leszűrni vagy lecsöpögtetni, mert finomabb, szaftosabb lesz, ha a piskóta felszívja.

Alma zselé:

  • 6 db zöld alma
  • 1% agar-agar

Az almákat kimagozzuk, héjastól feldaraboljuk és cukros vízben puhára főzzük az előzőleg félretett alma héjával együtt.

Ez után pürésítjük, ha szükséges adhatunk hozzá cukrot is. Egy keveset félre teszünk a tányért díszíteni, amit majd xantánnal sűrítünk be.

A pürét felforraljuk az agar-agarral együtt, rásimítjuk az alma darabokra és hagyjuk kihűlni.

 

Joghurt mousse:

  • 500 g joghurt
  • 50 g porcukor
  • citromhéj
  • 120 g tojás fehérje
  • 50 g cukor
  • 750 g tejszínhab
  • 12 db zselatin lap

A zselatinokat jéghideg vízbe áztatjuk kb. 7-8 percre.

A joghurtba beleszórjuk a porcukrot és citromhéjjal együtt elkeverjük. A tojás fehérjét a cukorral habbá verjük, és beledolgozzuk a joghurtba.

Ugyanígy teszünk a tejszínhabbal is, végül belecsorgatjuk a felolvasztott zselatint majd ráöntjük az almazselére. Hűtőbe helyezzük 3-4 órára, hogy megdermedjen a mousse.

Leveles tészta lap:

  • leveles tészta
  • porcukor
  • fahéj

A tésztát kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk.

Egy fordított tepsire sütőpapírt tesszük amit előzőleg fahéjas porcukorral hintettünk be.

10 cm*4 cm lapokra vágjuk fel és a tetejét is megszórjuk fahéjas porcukorral.

A tetejére is sütőpapírt helyezünk, majd még egy tepsit is. Így szép egyenes és finoman édes, ropogós lesz a kisült tészta.

Két tepsi között 180 fokon 12 percig sütjük.

 

Cukrozott narancshéj:

  • 1 db narancs
  • 200 ml víz
  • 300 g cukor

A narancsot meleg vízzel megmossuk, és zöldség hámozóval meghámozzuk. Késsel vékony csíkokra szeljük.

Vízbe tesszük, felfőzzük, majd leöntjük a vizet és még egyszer felfőzzük és erről is leöntjük a vizet.

Végül 200 ml víz és 300 g cukor keverékébe helyezzük, felforraljuk, majd 10 percig alacsony hőfokon főzzük. A főzés végén nem emeljük ki, hanem további 3-4 óráig állni hagyjuk a cukros lében. A 3-4 óra lejárta után kivesszük, vízzel lemossuk és tálalásra kész.

Alma darabok:

  • alma
  • citrom ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint
  • víz

Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és apró kockára 5 mm*5 mm, citromos cukros vízben pár percig főzzük. Kivesszük, lecsöpögtetjük és tálalásra kész.

Leveles tészta: recept és videó hamarosan.

Csoki dekoráció: videó hamarosan.

Természetesen ez a desszert is elkészíthető a kiegészítők nélkül is, ha nem tartjuk fontosnak, vagy nincs rá annyi időnk. Magában is derekasan megállja a helyét.

(Visited 2 047 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Karamellizált banán mousse
previous
Karamellizált banán mousse torta tükörglazúrral – recept
kuglóf recept
következő
Márvány kuglóf recept
  • 2 047 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Karamellizált banán mousse
previous
Karamellizált banán mousse torta tükörglazúrral – recept
kuglóf recept
következő
Márvány kuglóf recept

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás