• Home
  • Ingredient: tejszín

Ingredient: tejszín

tejszín

Eszterházy torta recept

Az Eszterházy torta az osztrák-magyar időkben indult hódító útjára. Nevét nem a készítőjéről – aki ugyanúgy lehetett bécsi vagy pesti cukrász is –, hanem arról az Esterházy grófról kaphatta, aki nagyon szerette ezt a süteményt. Az Esterházy család kedvelt tortája volt, és hogy hamar meghódította a tortakedvelőket monarchia szerte. A szakácskönyvek szerint...
2019-10-08

Csokis Craquelin Toblerone krémmel és sárgabarack textúrákkal

Egy különleges tányérdesszertet mutatunk most meg nektek. Sok összetevőből áll, könnyen lehet, hogy ezeket leginkább a szakmabéliek, cukrászok, pattisier-ek, vagy otthon sütögetők (nekik a legnagyobb elismerés) fogják vagy merik elkészíteni. Az ízkombináció Isteni, az összhang csodás! Ráadásul mivel ez a desszertet a szállodában kétszer is elkészítette Sanyi, így két különböző...
2019-09-19

Fehér csoki-mousse

Fehér csoki mousse? Igen! Fehér csokiból 🙂 Elkészítés: A zselatinlapokat jéghideg vízben leáztatjuk. A fehér csokit a két tojással 50-60 fokig vízgőz felett melegítjük, majd szobahőmérsékletűre hűtjük. A folyamatot a tál jeges fürdőbe való állításával gyorsíthatjuk. Miután kihűlt, laza mozdulatokkal hozzáadjuk a felvert tejszínt majd elkeverjük. Végül belekerül a felázott...
2019-04-10

Csokis, mogyorós macaron töltelék

Egy finom csokis, mogyorós töltelék, ami a natúr színű macaronba illik leginkább. Nem csicsás, nem hivalkodó, kicsit rusztikus, de annál finomabb! A csokit vízgőz felett (vagy mikróban) felolvasztjuk, a tejszínt felfőzzük, ráöntjük az olvadt csokira, egynemű masszává keverjük, majd hozzáadjuk a mogyoró pasztát vagy az őrölt mogyorót, nutellát. Szoba hőmérsékletűre...
2019-03-29

Ganache (Ganázs)

Az egyik legegyszerűbb és leginkább sokoldalú cukrászati félkész termék. Használhatjuk sütemények töltésére, bevonására. Készülhet étcsokoládéból, tejcsokoládéból és fehér csokoládéból is. A tejszínt és a glükóz szirupot felforraljuk, amikor kész, ráöntjük a csokilencsére (aprított csokoládéra). Egy két percig állni hagyjuk, hogy felolvadjon a csoki, majd óvatosan habverővel keverjük, hogy minél kevesebb...
2019-03-29

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás