• Home
  • Ingredient: liszt

Ingredient: liszt

liszt

Eszterházy torta recept

Az Eszterházy torta az osztrák-magyar időkben indult hódító útjára. Nevét nem a készítőjéről – aki ugyanúgy lehetett bécsi vagy pesti cukrász is –, hanem arról az Esterházy grófról kaphatta, aki nagyon szerette ezt a süteményt. Az Esterházy család kedvelt tortája volt, és hogy hamar meghódította a tortakedvelőket monarchia szerte. A szakácskönyvek szerint...
2019-10-08

Csokis Craquelin Toblerone krémmel és sárgabarack textúrákkal

Egy különleges tányérdesszertet mutatunk most meg nektek. Sok összetevőből áll, könnyen lehet, hogy ezeket leginkább a szakmabéliek, cukrászok, pattisier-ek, vagy otthon sütögetők (nekik a legnagyobb elismerés) fogják vagy merik elkészíteni. Az ízkombináció Isteni, az összhang csodás! Ráadásul mivel ez a desszertet a szállodában kétszer is elkészítette Sanyi, így két különböző...
2019-09-19

Csokoládé Brownie

Ez a brownie mogyoróféléktől mentes, így az arra allergiások is nyugodt szívvel fogyaszthatják. A szobahőmérsékletű vajat és a felolvasztott csokit habosra keverjük, beletesszük a cukrot majd óvatosan apró adagokban a tojást adjuk hozzá. Végül a liszt kerül bele. Az elkészült masszát sütőformába helyezzük, szépen eligazítjuk egyenletes vastagságúra. 160 fokra előmelegített...
2019-07-25

Kakaós Craquelin (kraklen)

Craquelin (kraklen), az égetett tészta dísze. Bármilyen színben elkészíthetjük, garantáltan felhívja magára a figyelmet egy Craquelin-el díszített képviselőfánk. Lehet vicces béka-szerű, vagy kárcsonyi Mikulásos, csak a fantázia szab határt a sokféleségének. Hogyan készítsük el a kakaós Cracuelint?
2019-07-10

Csokis szivacs piskóta

Számomra az egyik egyszerű, de annál látványosabb díszítő elem a szivacs piskóta. Most a csokis változat receptjét osztom meg! A tojásfehérje, tojássárgája és a porcukor megy a robotgépbe, enyhén habosra keverjük. A fordulatot lassúra véve hozzáadjuk a lisztben elkevert kakaóport is. Sima masszává keverjük majd finom szűrőn keresztül egy hab...
2019-07-01

Csokiföld

Érdekes és finom desszert összetevő. Csokis, karamellás, gyümölcsös tányérdesszertekhez is használhatjuk kiegészítőnek. A hozzávalókat összekeverjük, omlós tésztát készítünk belőle. Kisujjnyi vastagra nyújtjuk. 160 fokos előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Késsel beirdaljuk, majd tovább sütjük 130 fokon 10-12 percig. Amikor kihűlt nyújtófával morzsává zúzzuk. Lezárt dobozban egy hétig tárolhatjuk.
2019-07-01

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás