• Home
  • Ingredient: fehér csoki

Ingredient: fehér csoki

fehér csoki

Eszterházy torta recept

Az Eszterházy torta az osztrák-magyar időkben indult hódító útjára. Nevét nem a készítőjéről – aki ugyanúgy lehetett bécsi vagy pesti cukrász is –, hanem arról az Esterházy grófról kaphatta, aki nagyon szerette ezt a süteményt. Az Esterházy család kedvelt tortája volt, és hogy hamar meghódította a tortakedvelőket monarchia szerte. A szakácskönyvek szerint...
2019-10-08

Csokis Craquelin Toblerone krémmel és sárgabarack textúrákkal

Egy különleges tányérdesszertet mutatunk most meg nektek. Sok összetevőből áll, könnyen lehet, hogy ezeket leginkább a szakmabéliek, cukrászok, pattisier-ek, vagy otthon sütögetők (nekik a legnagyobb elismerés) fogják vagy merik elkészíteni. Az ízkombináció Isteni, az összhang csodás! Ráadásul mivel ez a desszertet a szállodában kétszer is elkészítette Sanyi, így két különböző...
2019-09-19

Levegős fehércsokoládé

Szeretitek a buborékos csokit? E recept alapján elkészíthetitek, akár a desszert díszítésére, akár a gyerkőcök örömére. Elkészítés: Vízgőz felett felolvasztjuk a fehércsokoládét és a kakaóvajat. Amikor 45-50 fokos, levesszük a gőzről és hozzáadjuk szója lecitint és a festéket. Botmixerrel homogén masszát képezünk. Felfelé szélesedő edénybe, tálba öntjük az olvadt keveréket....
2019-04-10

Fehér csoki-mousse

Fehér csoki mousse? Igen! Fehér csokiból 🙂 Elkészítés: A zselatinlapokat jéghideg vízben leáztatjuk. A fehér csokit a két tojással 50-60 fokig vízgőz felett melegítjük, majd szobahőmérsékletűre hűtjük. A folyamatot a tál jeges fürdőbe való állításával gyorsíthatjuk. Miután kihűlt, laza mozdulatokkal hozzáadjuk a felvert tejszínt majd elkeverjük. Végül belekerül a felázott...
2019-04-10

Ropogós fehércsoki (szórat)

Ismét egy csodás desszert kiegészítő! Ropogós, látványos, sok helyen felhasználható és finom! A csokit felolvasztjuk vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben. Egy üstbe helyezzük. A cukorból és egy kevés vízből szirupot készítünk, és 120 fokig főzzük fel. Ha elérte a 120 fokot, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzáöntjük a csokihoz. Habverővel...
2019-03-21

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás