• Home
  • Ingredient: étcsokoládé

Ingredient: étcsokoládé

Csokis Craquelin Toblerone krémmel és sárgabarack textúrákkal

Egy különleges tányérdesszertet mutatunk most meg nektek. Sok összetevőből áll, könnyen lehet, hogy ezeket leginkább a szakmabéliek, cukrászok, pattisier-ek, vagy otthon sütögetők (nekik a legnagyobb elismerés) fogják vagy merik elkészíteni. Az ízkombináció Isteni, az összhang csodás! Ráadásul mivel ez a desszertet a szállodában kétszer is elkészítette Sanyi, így két különböző...
2019-09-19

Csokis, mogyorós macaron töltelék

Egy finom csokis, mogyorós töltelék, ami a natúr színű macaronba illik leginkább. Nem csicsás, nem hivalkodó, kicsit rusztikus, de annál finomabb! A csokit vízgőz felett (vagy mikróban) felolvasztjuk, a tejszínt felfőzzük, ráöntjük az olvadt csokira, egynemű masszává keverjük, majd hozzáadjuk a mogyoró pasztát vagy az őrölt mogyorót, nutellát. Szoba hőmérsékletűre...
2019-03-29

Ganache (Ganázs)

Az egyik legegyszerűbb és leginkább sokoldalú cukrászati félkész termék. Használhatjuk sütemények töltésére, bevonására. Készülhet étcsokoládéból, tejcsokoládéból és fehér csokoládéból is. A tejszínt és a glükóz szirupot felforraljuk, amikor kész, ráöntjük a csokilencsére (aprított csokoládéra). Egy két percig állni hagyjuk, hogy felolvadjon a csoki, majd óvatosan habverővel keverjük, hogy minél kevesebb...
2019-03-29

Grillázsos csokoládé bevonat

Ez a grillázsos csokoládé bevonatot parfék áthúzására, bevonására ajánlom. A csokit felolvasztjuk kb. 35-40 fokra majd a kakaóvajjal, egyneművé keverjük. Beletesszük az aprított grillázst és készen áll például a megfagyott parfé szelet mártogatásra. A feléig belemártjuk a parfét, pár pillanatig csorgatjuk róla a felesleget, de nem kell sokáig mert a...
2019-03-29

Nugát (Nutellához hasonló)

Nutellához hasonló? Sokkal finomabb… és egészségesebb! Pici, csinos üvegekben gasztro ajándéknak is csodás! Elkészítés: A mogyorót és a cukrot aprítógépbe (kutter) tesszük, amennyire csak lehet sima masszává aprítjuk. Ez után beletesszük a csokoládét és ezzel együtt tovább aprítjuk, zúzzuk. A végeredmény egy krémes, kenhető desszert összetevő. Figyelem, ha otthon készítjük,...
2019-03-29

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás