Bemutatkozás

A honlap létrejöttét egyetlen dolog inspirálta: A férjem, Veres Sándor, vagyis az általa létrehozott mesés desszertek. Sanyi Ausztriában egy szállodában dolgozik már több éve. A szakmáját tekintve cukrász, de a munkahelyen betöltött szerepe pattisier. Ez több különbséget is rejt, de azért nem lehet teljesen elválasztani. A cukrász süteményeket készít, a pattisier pedig éttermi desszerteket. Néhány éve még lesajnált kategória volt az éttermi desszert, egy somlóival, szelet sütivel, vagy máglyarakással elintézettnek tekintették.

Férjem több éves szállodai tapasztalata és ausztriai képzése rámutatott arra, hogy nagyon fontos szerepe van az éttermi desszertnek, hiszen az teszi fel a koronát az étkezésre, ez a vacsora csúcsa!

Egy finom creme brule, vagy egy selymesen olvadó parfé, igazán királyi befejezés. Hát, még ha a desszert mellett különleges kiegészítők is vannak! Akkor ez a csúcspont, megtöbbszöröződik, olyan élménnyel látja el a vendéget, ami után türelmetlenül várja, hogy a következő alkalommal vajon milyen csodás desszerttel ejtik ámulatba.

Úgy érzem, hogy az a munka, amivel ezeket a különleges finomságokat a férjem készíti, nem maradhat leíratlanul. Ugyanis rengeteg kutatómunka, képzés, könyvböngészés eredménye az, ami mára az Ő tudásbázisát képezi. Milyen nagy segítség lehet ez, egy étteremnek, aki különleges édességgel szeretné kényeztetni vendégeit! Nem kevésbé az olyan elhivatott szakembereknek, akik önmaguk gazdagítását tűzték ki célul és a folyamatos fejlődés számukra a mindennapos kihívás része.

 

 

 

(Visited 266 times, 1 visits today)

2 Comments Hide Comments

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás